Kavelwoning.nl

moderne cataloguswoningen op maat

Cascade house - Coendersbuurt, Spoorzone, Nieuw Delft

Uitgangspunt voor het ontwerp van de woning is het creëren van veel licht en ruimtelijkheid. Om dit te bereiken heeft de woning een waterval trap, die helemaal van de achterkant naar de voorkant van de woning loopt. Het grote trapgat dat hierdoor ontstaat en de vide die hieraan is verbonden geeft het beoogde licht en de ruimtelijkheid aan de woning. De overloop van de 1e verdieping die op de vide uitkomt is zoveel mogelijk open gehouden en wordt benut als open werkruimte. De keuken die aan de voorkant van de woning ligt is met twee traptreden verhoogd en scheidt zich daarmee ruimtelijk van de woonkamer en geeft tegelijkertijd meer privacy vanaf de straat.

De voor- en achtergevel zijn bekleed met zwart houten geveldelen gecombineerd met zwart aluminium kozijnen. Zij vormen samen een sterk contrast met het interieur van de woning. De ramen zijn verdieping hoog en geven veel daglicht en uitzicht naar buiten. De verdiepte entree en het in de gevel opgenomen bankje verbinden de woning met de verplichte Delftse stoep en de straat.

De woning zal naar verwachting medio 2017 worden opgeleverd.

Opdrachtgever: Koen & Tina

Locatie: Coendersbuurt, Nieuw Delft

Gemeentelijk project: Spoorzone Delft

Kavel: CB038, Blok B

Ontwerp: 2016

Fase: in uitvoering

Oplevering: september 2017

Ontwerp exterieur




Ontwerp interieur







Plattegronden


Specificaties:

  • type woning: woning op maat
  • aantal bouwlagen: 2,5
  • afmetingen (b x d x h): 6,0 x 10,0 x 9,0 m
  • oppervlakte: 161 m2 BVO
  • gevelbekleding: Douglas houten delen, kleur: zwart
  • kozijnen: aluminium, kleur: zwart
  • overige kenmerken: waterval trap met vide en split level