Kavelwoning.nl

moderne cataloguswoningen op maat

moderne hoek cataloguswoning End-datcha house met gevel van hout - Homeruskwartier, Almere Poort

End-datcha house - Homeruskwartier, Almere Poort

End-datcha house is één van onze datcha house kavelwoningen die is geïnspireerd op de typisch Russische datcha's. Dit zijn zomerhuizen in het groen die in de loop der tijd zijn getransformeerd en uitgebouwd tot volwaardige woningen. Datcha house is zo ontwikkeld dat de basis opzet altijd hetzelfde is; een rechthoekige plattegrond van 5,4 x 9,6 m met de entree aan de zijkant, die vervolgens op maat kan worden uitgebouwd en aangepast aan de woonwensen van de klant. Zo kan er gekozen worden uit verschillende dakvormen, uit-/opbouwen en gevelmaterialen en kan de woning worden verbreed en verdiept. Hierdoor is elke datcha uiteindelijk uniek. End-datcha house is een hoek-/eindwoning die wordt gebouwd op de Saturnussingel 261, kavel HKO1446 binnen het gemeentelijk project Ik bouw mijn huis in Almere in Homeruskwartier in Almere Poort en wordt medio dit jaar opgeleverd.

Uitgangspunt voor het ontwerp van end house is het creëren van zoveel mogelijk ‘licht, lucht en ruimte’. De woning heeft grote verdiepinghoge ramen die zorgen voor veel daglicht en uitzicht naar buiten. De ramen hebben geïntegreerde aluminium luiken die naar binnen toe met een kiepstand te openen zijn om de woning te voorzien van frisse lucht van buiten.

De entree van de woning is in de zijgevel geplaatst en ligt verdiept in de gevel. De entree wijkt hierdoor af van de ramen die vlak in de gevel zijn aangebracht. De entree is daarom duidelijk herkenbaar en functioneel tegelijk om droog te kunnen staan als het regent. Tegelijkertijd geeft de entree samen met het raam erboven de woning een mooie uitnodigende uitstraling. Vanwege de privacy heeft de badkamer ook een afwijkend raam dat kleiner is en half verborgen achter de gevelbekleding is aangebracht. De gevel is gemaakt van verticaal aangebrachte vergrijst houten delen, die als een 'huid' om de woning is gedrapeerd. Hierdoor loopt de gevel de hoek om en vormt de woning een mooie beëindiging van de straat.

Opdrachtgevers: Fam. Pureveen

Locatie: Saturnussingel 261, Homeruskwartier, Almere Poort

Gemeentelijk project: Ik bouw mijn huis in Almere

Kavel: HKO1446

Ontwerp: 2014 - 2015

Aannemer: Aannemingsbedrijf Draisma B.V., Apeldoorn

Fase: in werkvoorbereiding

Start bouw: mei 2017

Ontwerp

moderne hoek cataloguswoning End-datcha house met gevel van hout - Homeruskwartier, Almere Poort

Plattegronden


Specificaties:

  • type woning: end house
  • aantal bouwlagen: 3
  • afmetingen (b x d x h): 5,4 x 9,6 x 9,0 m
  • oppervlakte: 154 m2 BVO
  • gevelbekleding: Douglas houten delen, kleur: vergrijst
  • kozijnen: aluminium, kleur: zwart
  • overige kenmerken: entree aan de zijkant en grote ramen met ruiken
  • bouwsysteem: kalkzandsteen bouwmuren met betonnen vloeren