Kavelwoning.nl

moderne cataloguswoningen op maat

Cube house - KubusEiland, Leidsche Rijn, Utrecht

Uitgangspunt voor het ontwerp is een kubusvormige opzet met een vierkante plattegrond en het creëren van zoveel mogelijk ‘licht, lucht en ruimte’. De woning heeft grote verdiepingshoge ramen die zorgen voor veel daglicht en uitzicht naar buiten. De ramen hebben geïntegreerde aluminium luiken die naar binnen toe met een kiepstand te openen zijn om de woning te voorzien van frisse lucht van buiten.

De entree van de woning is in de zijgevel geplaatst en ligt verdiept in de gevel. De entree wijkt hierdoor af van de ramen die vlak in de gevel zijn aangebracht. De entree is daarom duidelijk herkenbaar en functioneel tegelijk om droog te kunnen staan als het regent.

Opdrachtgevers: Bert & Astrid

Locatie: KubusEiland, Leidsche Rijn, Utrecht

Gemeentelijk project: KubusEiland

Kavel: 37

Ontwerp: 2017

Fase: voorlopig ontwerp

Specificaties:

  • type woning: Cube house
  • aantal bouwlagen: 2 + dubbele kelder
  • bijzonderheden: met uitbouw op de begane grond
  • afmetingen (b x d x h): 6,2 x 6,2 x 6,2 m
  • oppervlakte: 115 m2 BVO
  • gevelbekleding: Eternit gevelbeplating, kleur: grijs
  • kozijnen: aluminium, kleur: mat zwart
  • bouwsysteem: kalkzandsteen met betonvloeren