KavelWoning

zelfbouw architectuur voor particulieren

Hoe werken wij?

Hieronder leggen wij in 6 stappen uit hoe het proces van het ontwerpen en bouwen van een kavelwoning verloopt en wat erbij komt kijken. Heeft u vragen hierover, neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer hierover.

1. Type woning

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welk type woning u zoekt. Op de kavelwoningen pagina vindt u onze standaard kavelwoningen. Deze woningen kunnen in afmetingen (l x b x h), plattegrond indeling en gevelmaterialen op uw specifieke wensen worden afgestemd.

Indien u wilt afwijken van onze standaard, dan is dat geen probleem. U kunt er dan voor kiezen om door ons een nieuw ontwerp te laten maken. Hierbij wordt het ontwerp dan gebaseerd op dezelfde technische uitgangspunten als onze standaard. Hierdoor kunnen wij de kavelwoning betaalbaar houden, maar toch maatwerk leveren.

2. Kennismaking

Het begint uiteraard altijd met een kennismaking. Wij maken graag een afspraak met u. Wij komen dan vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bepreken.

Het is uiteraard ook mogelijk om bij ons op kantoor langs te komen, dit bepaald u zelf. Wij zijn gevestigd in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam waar wij een showroom hebben met gevelmaterialen van onze kavelwoningen.

U kunt ons uiteraard ook altijd bellen of mailen indien u eerst enkele vragen wilt stellen.

Indien u een vrijblijvende afspraak wilt maken, vul dan ons contactformulier in of bel ons via 010-8180139.

3. Prijsopgave

Naar aanleiding van de kennismaking ontvangt u een offerte voor onze werkzaamheden. Deze is gebaseerd op de prijzen die wij op onze pagina Honorarium architect hebben staan en hangen af van uw specifieke situatie. Indien u bv. weinig aanpassingen aan een standaard kavelwoning wenst, dan bent u het goedkoopst uit. Verdere uitleg over de werkzaamheden die wij hiervoor verrichten vindt u op pagina Wat doen wij? .

Daarnaast is het ook mogelijk om een inschatting van de bouwkosten te ontvangen. Hierdoor weet u beter waar u aan begint en kunt u een goede begroting maken van uw project.

4. Ontwerpproces

Als eerste stellen wij een architecten overeenkomst op. Na goedkeuring en ondertekening hiervan beginnen wij met het maken van een Voorlopig Ontwerp (VO). Het VO bestaat uit een eerste opzet van de plattegronden die gebaseerd is op de woonwensen die u ons heeft meegegeven. In een eerste afspraak wordt deze tekening met u besproken.

De aanpassingen en opmerkingen die u op de tekeningen heeft worden vervolgens verwerkt tot een Definitief Ontwerp (DO). Deze tekening wordt in een tweede afspraak met u besproken. In het DO wordt de indeling van de woning vastgelegd en vormt deze de basis voor de technische uitwerking van de kavelwoning.

De tekening wordt vervolgens omgezet tot een Technisch Ontwerp (TO), waarin alle elektrapunten, schakelaars en radiatoren worden ingetekend op de door u gewenste posities. Deze tekening wordt in een derde afspraak met u besproken.

5. Bouwaanvraag

Op basis van het Technisch Ontwerp (TO) wordt de aanvraag omgevingsvergunning ingediend bij de betreffende gemeente. U ondertekent een door ons opgestelde machtiging waarmee wij namens u gemachtigd zijn om de aanvraag voor u in te dienen.

Vanaf het moment dat de ontvangstbevestiging van de gemeente is ontvangen, gaat de behandeltijd bij de gemeente lopen. De tijd die de gemeente maximaal voor deze beoordeling mag nemen is 14 weken (8 weken + evt. verlenging van 6 weken).

Na afgifte van de Omgevingsvergunning door de gemeente, moet u nog rekening houden met 6 weken bezwaartermijn. Na deze 6 weken is de vergunning onherroepelijk en kan worden gestart met de bouw van de kavelwoning. Om teleurstellingen te voorkomen adviseren wij daarom altijd om rekening te houden met 20 weken procedure tijd.

6. Bouwen

Op het moment dat de omgevingsvergunning door de gemeente is afgegeven, zal de toegewezen aannemer zo snel mogelijk een aannemersovereenkomst opstellen. Hierbij wordt een bijbehorende bouwplanning afgegeven. Na ondertekening zal de aannemer starten met de werkvoorbereiding en inkoop van alle bouwmaterialen en zal de bouw starten volgens de afgegeven bouwplanning.

Tijdens de uitvoering van uw kavelwoning werken wij nauw samen met de betreffende aannemer d.m.v. een esthetische en technische bouwbegeleiding.

De gemiddelde bouwtijd van een kavelwoning duurt ca. 4 tot 6 maanden (vanaf fundering gereed), afhankelijk van het type Kavelwoning en de specifieke situatie.

Wij hebben verschillende kavelwoningen verspreid over het land gebouwd , in uitvoering en in ontwikkeling .

Onze missie

Kavelwoning richt zich op particulieren die een eigen huis willen laten bouwen. Wij zijn een specialist in het ontwerpen van moderne zelfbouw woningen en vinden dat een zelfbouw woning ook architectuur mag zijn. Hiermee willen wij het woningaanbod op de zelfbouw markt verbeteren.

Wij ontwikkelen onze kavelwoningen als moderne aanpasbare cataloguswoningen die zich onderscheiden in architectonische en bouwkundige kwaliteit. Hiermee willen wij de repetitie in de bouw vinden die de prijs zo interessant mogelijk maakt. Betaalbaar design dus! Tegelijkertijd willen wij de drempel verlagen voor particulieren om naar een architect te stappen.

Samenwerken

Door samen te werken met aannemers, onderaannemers en leveranciers kunnen wij de bouwkosten van een kavelwoning beter inzichtelijk maken. Hierdoor weet u beter wat u krijgt voor uw geld. Door deze samenwerking kunnen wij ook een constante kwaliteit van de bouw van onze kavelwoningen garanderen. Tegelijkertijd zijn wij als architectenbureau betaalbaarder, omdat wij de kavelwoningen technisch zo hebben uitgedacht dat wij sneller kunnen werken en dus minder uren kwijt zijn. Dit scheelt u in uw portemonnee!

Bekijk hoe en waar wij bouwen .

Algemene voorwaarden

Wij werken volgens de algemene voorwaarden DNR 2011. Dit is 'De Nieuwe Regeling 2011' over de rechtsverhouding opdrachtgever - architecten, ingenieur en adviseur.