Kavelwoning.nl

moderne cataloguswoningen op maat

Hoe werken wij?

Hieronder leggen wij in 6 stappen uit hoe het proces van het ontwerpen en bouwen van een kavelwoning verloopt en wat erbij komt kijken. Heeft u vragen hierover, neem dan gerust contact met ons op. Wij vertellen u graag meer hierover.

1. Type woning

Allereerst is het belangrijk om te bepalen welk type woning u zoekt. Op de kavelwoningen pagina vindt u onze standaard kavelwoningen. Deze woningen kunnen in afmetingen (l x b x h), plattegrond indeling en gevelmaterialen op uw specifieke wensen worden afgestemd.

Indien u wilt afwijken van onze standaard, dan is dat geen probleem. U kunt er dan voor kiezen om door ons een nieuw ontwerp te laten maken. Hierbij wordt het ontwerp dan gebaseerd op dezelfde technische uitgangspunten als onze standaard. Hierdoor kunnen wij de kavelwoning betaalbaar houden, maar toch maatwerk leveren. Indien u ook hier vanaf wilt wijken en 100% maatwerk zoekt, dan verwijzen wij u naar de website van 8A Architecten.

2. Kennismaking

Het begint uiteraard altijd met een kennismaking. Wij maken graag een afspraak met u. Wij komen dan vrijblijvend bij u langs om de mogelijkheden te bepreken.

Het is uiteraard ook mogelijk om bij ons op kantoor langs te komen, dit bepaald u zelf. Wij zijn gevestigd in de Van Nelle Ontwerpfabriek in Rotterdam waar wij een showroom hebben met verschillende maquettes (schaalmodellen), tekeningen en bouwmaterialen van onze kavelwoningen.

U kunt ons uiteraard ook altijd bellen of mailen indien u eerst enkele vragen wilt stellen.

Indien u een afspraak wilt maken, vul dan ons contactformulier in.

3. Prijsopgave

Naar aanleiding van het kennismakingsgesprek of mailcontact ontvangt u een prijsindicatie van ons. Deze zal bestaan uit twee onderdelen:

  1. een inschatting van de bouwkosten van de woning die voldoet aan uw woonwensen
  2. ons honorarium architect en adviseurs

De werkzaamheden die wij als architect voor u kunnen verrichten hangt af van de specifieke situatie. Indien u bv. geen aanpassingen aan een standaard kavelwoning wenst, dan bent u het goedkoopst uit. Meer informatie over de werkzaamheden die wij voor u kunnen uitvoeren met bijbehorende honoraria vindt u op onze Wat kosten wij? pagina.

4. Ontwerpproces

Als eerste stellen wij een architecten overeenkomst op. Na goedkeuring en ondertekening hiervan beginnen wij met het maken van een Voorlopig Ontwerp (VO). Het VO bestaat uit een eerste opzet van de plattegronden die gebaseerd is op de woonwensen die u ons heeft meegegeven. In een eerste afspraak wordt deze tekening met u besproken.

De aanpassingen en opmerkingen die u op de tekeningen heeft worden vervolgens verwerkt tot een Definitief Ontwerp (DO). Deze tekening wordt in een tweede afspraak met u besproken. In het DO wordt de indeling van de woning vastgelegd en vormt deze de basis voor de technische uitwerking van de woning.

De tekening wordt vervolgens omgezet tot een Technisch Ontwerp (TO), waarin alle elektrapunten, schakelaars en radiatoren worden ingetekend op de door u gewenste posities. Deze tekening wordt in een derde afspraak met u besproken.

5. Bouwaanvraag

Op basis van het Technisch Ontwerp (TO) wordt de aanvraag omgevingsvergunning ingediend bij de betreffende gemeente. U ondertekent een door ons opgestelde machtiging waarmee wij namens u gemachtigd zijn om de aanvraag voor u in te dienen.

Vanaf het moment dat de ontvangstbevestiging van de gemeente is ontvangen, gaat de behandeltijd bij de gemeente lopen. De tijd die de gemeente maximaal voor deze beoordeling mag nemen is 14 weken (8 weken + evt. verlenging van 6 weken).

Na afgifte van de Omgevingsvergunning door de gemeente, moet u nog rekening houden met 6 weken bezwaarperiode. Na deze 6 weken is de vergunning onherroepelijk en kan worden gestart met de bouw van de woning. Om teleurstellingen te voorkomen adviseren wij daarom altijd om rekening te houden met 20 weken procedure tijd.

6. Bouwen

Op het moment dat de omgevingsvergunning door de gemeente is afgegeven, zal de toegewezen aannemer zo snel mogelijk een aannemersovereenkomst opstellen. Hierbij wordt een bijbehorende bouwplanning afgegeven. Na ondertekening zal de aannemer starten met de werkvoorbereiding en inkoop van alle bouwmaterialen en zal de bouw starten volgens de afgegeven bouwplanning.

Tijdens de uitvoering van uw kavelwoning werken wij nauw samen met de betreffende aannemer d.m.v. een esthetische bouwbegeleiding. Dit kunt u vervolgens nog uitbreiden met een technische bouwbegeleiding.

De gemiddelde bouwtijd van een woning duurt ca. 3 tot 4 maanden (vanaf fundering gereed).

Wij hebben verschillende woningen verspreid over het land gebouwdin uitvoering en in ontwikkeling.

Algemene voorwaarden

Wij werken volgens de algemene voorwaarden van de DNR 2011. Dit is 'De Nieuwe Regeling 2011' over de rechtsverhouding opdrachtgever - architecten, ingenieur en adviseur.