Kavelwoning

zelfbouw architectuur voor particulieren

Barn house 1 - Giel moderne schuurwoning met veranda, Egchel (Limburg)

Barn house 1 - moderne schuurwoning met veranda, Egchel (Limburg)

Opdrachtgevers: particulier

Locatie: zelfbouw Giel Peetershof, Egchel

Gemeentelijk project: zelfbouw Giel Peetershof

Type kavelwoning: Barn house

Soort woning: moderne schuurwoning met veranda

Fase: technisch ontwerp


Ontwerptoelichting

Barn house 1 is een moderne schuurwoning met veranda die wij hebben ontworpen voor Fam. Meijer. De moderne schuurwoning wordt gebouwd op kavel 40 binnen het gemeentelijk project Giel Peetershof, Egchel (Limburg). De schuurwoning is gebaseerd op onze standaard Barn house schuurwoning van 10x10m en is uitgebreid met 1,0m extra diepte en een veranda van 3,0m.

Barn house is geïnspireerd op de karakteristieke architectuur van de nederzettingen in ons land, vertaald in een prefab houten moderne schuurwoning. De schuurwoning heeft een lange kap met een goothoogte van 2,0m, een maat die de woning karakteristiek maakt maar tegelijkertijd voldoende functionele hoogte geeft aan de binnenkant van de woning. De schuurwoning wordt in een prefab houtskeletbouw systeem gebouwd dat bestaat uit ecologische materialen; de constructie is opgebouwd uit gelamineerd houten spanten en gordingen, de gevel is bekleed met Douglas houten delen en het dak is voorzien van dakpannen. De dakpannen lopen over de zijgevel door tot op de grond, waardoor geen goot nodig is en het water eenvoudig kan worden afgevoerd over de grond.

Exterieur

Barn house 1 - moderne schuurwoning met veranda, Egchel (Limburg)

Interieur

interieur woonkamer Barn house 1 - Giel Peetershof, Egchel (Limburg)


interieur keuken Barn house 1 - Giel Peetershof, Egchel (Limburg)

Plattegronden


plattegronden Barn house 1 - Giel Peetershof, Egchel (Limburg)

Specificaties

  • type kavelwoning: Barn house
  • soort woning: moderne schuurwoning met veranda
  • aantal bouwlagen: 2
  • afmetingen (b x d): 10,0 x 14,0m
  • nokhoogte: 8,4 m
  • goothoogte: 2,0m
  • oppervlakte: 186 m2 bvo (excl. veranda)
  • gevelbekleding: houten delen + dakpannen, kleur: zwart
  • kozijnen: hardhout, kleur: zwart
  • bouwsysteem: ecologisch prefab houtskeletbouw
  • bijzonderheden: verlenging van 1,0m en veranda van 3,0m