KavelWoning

zelfbouw architectuur voor particulieren

CPO Loggia house - zelfbouw Vossenpels / Plant je Vlag, Nijmegen (Lent)

Opdrachtgever: particulier

Locatie: Immanuel Kantstraat 51, 53 en 55, 6663 CH Nijmegen (Lent)

Gemeentelijk project: Waalsprong / Plant je Vlag

Type kavelwoning: Loggia house

Soort project: Collectief Particulier Opdrachtgeverschap (CPO)

Fase: opgeleverd


Ontwerptoelichting

Het CPO-project bestaat uit drie geschakelde Loggia house kavelwoningen met houten gevel; een tussen-/rijwoning en twee eind-/hoekwoningen. De woningen zijn aan de buitenkant nagenoeg identiek, enkel de raamindelingen verschillen vanwege de drie verschillende plattegrond indelingen van de woningen. De linker woning heeft een rechte steektrap die dwars in de woning is geplaatst, de middelste woning heeft een spiltrap en de rechter woning heeft een trap die in de diepte van de woning tegen de bouwmuur is geplaatst.

Uitgangspunt voor het ontwerp van loggia house is het creëren van zoveel mogelijk ‘licht, lucht, groen en ruimte’. De woningen hebben veel glas waardoor veel daglicht binnenvalt en een breed uitzicht ontstaat naar buiten. Het glas is verdieping hoog en is doorgevoerd tot in de entree om de begane grond te verbindingen met de straat. In de gevel zijn loggia's (inpandige balkons) opgenomen door het glas terug te leggen en de gevel schuin mee te laten lopen. Hierdoor ontstaat een panoramisch uitzicht en tegelijkertijd beschutting tegen de regen en het directe zonlicht in de zomer. Door deze opzet is het mogelijk om alle ruimten aan de gevel te leggen, inclusief de badkamer. Hierdoor kunnen alle ruimten worden voorzien van daglicht en frisse lucht van buiten. Op de balkons zijn plantenbakken in de gevel opgenomen die zorgen voor meer groen in de straat.

Dit project geeft goed inzicht in de mogelijke indelingen die loggia house kan krijgen en hoe vrij indeelbaar de woning is.

moderne zelfbouwwoningen, moderne kavelwoningen, moderne cataloguswoningen, CPO woningen met houten gevel - Vossepels / Plant Je Vlag, Nijmegen (Lent)

InterieurOntwerp


Plattegronden


Specificaties

  • type kavelwoning: 3x Loggia house
  • soort woning: 3x moderne zelfbouw tussen-/rijwoning
  • aantal bouwlagen: 3 per woning
  • afmetingen (b x d x h): 5,7 x 10,5 x 9,0 m per woning
  • oppervlakte: 180 m2 BVO per woning
  • gevelbekleding: Douglas houten delen, kleur: vergrijst
  • kozijnen: aluminium, kleur: zwart
  • bouwsysteem: prefab houten sandwich systeem met betonnen en houten vloeren
  • bijzonderheden: loggia's in de voorgevels en Franse balkons in de achtergevels